M a r i a b o o d s c h a p

Veertiendaags mededelingenblad
van de R.K. Parochie van de Heilige Drieëenheid,
Locatie Mariakerk

Open Kerk is voorlopig gesloten ivm de Corona maatregelingen.

 

Aanmelden voor vieringen:

Om een plek te reserveren om de viering bij te wonen kunt u het parochiesecretariaat bellen op alle werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur met het tel.nr: 035-6931591.

De Bisschoppen hebben voor de grotere kerken enige versoepelingen aangegeven. De kerken mogen 10% van hun totale zitplaatsen gebruiken bij de vieringen. Voor de Mariakerk betekent dit dat er 60 parochianen naar de viering mogen komen. Een verdubbeling waar we blij mee zijn. Voorlopig moeten we naam en telefoonnummer blijven vastleggen, dus aanmelding blijft noodzakelijk.

Wij brengen ook graag onder uw aandacht dat het belangrijk is dat u ruim van te voren aanwezig bent. Er zijn elke week 5 begeleiders in touw om alles soepel te laten verlopen. Zij stellen het op prijs om rustig aan de viering te beginnen. Ook voor de voorganger is het fijn als bij het begin van de viering iedereen op zijn plaats zit. Als u er om kwart voor elf bent is dat voor alle partijen prettig. We sluiten 5 min. voor de viering de deuren.

Voor parochianen die thuisblijven is er de mogelijkheid om toch de eucharistieviering vanuit de Mariakerk bij te wonen. Via de website www.kerkdienstgemist.nl kunt u de viering live bekijken. U kunt ook een van de vorige vieringen aanklikken.
De camera werkt met een aantal vooraf ingestelde posities.
U klikt eerst op ‘Noord-Holland’ in het beeld van Nederland, waarna u ‘Bussum’ kiest en daarna ‘Mariakerk’. Klik daarna op de viering naar keuze.
Dit kan op een computer, laptop, tablet en een smartphone/I-phone.

Donderdag 13 mei Hemelvaartsdag, om 11.00 uur: Eucharistieviering met als voorganger Pastoor C. Fabril.

Zondag 23 mei, 1e Pinksterdag, om 11.00 uur: Eucharistieviering met als voorganger Pastoor C. Fabril.

Maandag 24 mei, 2e Pinksterdag: geen viering.

Familiebericht

Familieberichten:Wij hebben afscheid moeten nemen van:Jos Fleskens die op 2 mei op 67 jarige leeftijd is overleden. Hij woonde in Weesp. Zijn uitvaart was vrijdag 7 mei vanuit de Mariakerk.Laten wij hem en al onze dierbaren in onze gebeden gedenken.

Lees meer

Bloemengroet

Meeleven met elkaar:Zondag 25 april ging de bloemengroet naar mevrouw Schrauwers in Bussum. Zij is 95 jaar geworden waarmee wij haar van harte feliciteren.Zondag 2 mei waren de bloemen voor Annelies Elfrink in Bussum. Naast haar functie als locatie-teamlid...

Lees meer

Gedicht tussen Pasen en Pinksteren

 In deze tijd tussen Pasen en Pinksteren horen wij dat Jezus Christus ‘ten hemel vaart’.Al heeft Hij ons verlaten,Hij laat ons nooit alleen.Wat wij in Hem bezatenis altijd om ons heen,als zonlicht om de bloemen,een moeder om haar kind.Teveel om op te...

Lees meer