Géén contant geld i.v.m. Corona

DIGITALE COLLECTE

Mariakerk / Vituskerk
[mailmunch-form id="902742"]

Doneren met de smartphone

Als gevolg van de Coronamaatregelen mag er in de kerk geen contactgeld meer worden gehanteerd. Niet voor de boekjes, niet voor de kaarsen en niet voor de collecte. Digitaal doneren is mogelijk wanneer men gebruik maakt van de Givt-app. In het schema hiernaast staat hoe het werkt. Door met de smartphone een QR code te scannen opent de app en kun je voor jouw kerk geld doneren. Voor beide kerken zijn eigen QR codes aangemaakt, dus jouw bijdrage komt ook bij de door jou gekozen kerk uit.

Privacy

De ontvanger van het geld ziet op zijn bankrekening niet wie het geld heeft gedoneerd. De privacy van de gever wordt volledig gewaarborgd.

De penningmeester van de parochie beveelt de app van harte aan. Hieronder staat een QR code waarmee je de app op je eigen smartphone kunt installeren. In de kerk staan of hangen op plaatsen waar je normaliter geld zou geven, QR codes om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Je kunt de app downloaden vanuit de appstore of Google Play. Installeer de app en voltooi de registratie van je eigen gegevens.

Via email ontvang je ter bevestiging een kopie van de overeenkomst die je bij registratie digitaal hebt ondertekend.

De app is nu klaar voor gebruik. Op het moment dat je wilt doneren, scan je de betreffende QR code (in dit geval zijn de beide codes gekoppeld aan onze kerken) en kun je met één klik doneren.

Je kunt de app ook gebruiken bij bijvoorbeeld een deurcollecte. Scan dan de code die de collectant bij zich heeft. De QR code is dus gekoppeld aan het doel waaraan je schenkt.

DOWNLOAD EN INSTALLEER DE APP!

voor de Mariakerk:

voor de Vituskerk:

Als parochie van de H. Drieëenheid volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grens­over­schrij­dend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
https://www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdom­parochie/preventiebeleid