Programma Steinmeyer-orgel 2024

Het uitgestelde 100-jarig jubileum van de Mariakerk/Koepelkerk (1921) in Bussum wordt dit jaar gevierd. Het Steinmeyer-orgel (1923) doet ook mee aan de festiviteiten met een kleine serie concerten waaronder het jubileumconcert op zaterdag 1 juni dat wordt gegeven door Lidia Książkiewicz, titulair organist van de kathedraal Notre-Dame in Laon (F). Ook zal voor de eerste keer een Herdenkingsconcert plaatsvinden op zaterdag 4 mei, verzorgd door Niels de Klerk. Op dinsdag 8 oktober zullen vakdocenten Pieter van Dijk en Matthias Havinga weer een groepsles geven aan orgelstudenten van the organ class van het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor geven twee studenten van het conservatorium op zaterdag 23 maart een orgelconcert. Op de Nationale Orgeldag zaterdag 14 september zijn orgelbespelingen gepland en op zondag 20 oktober gaat Wybe Kooijmans hoofdorganist van de Grote Kerk Naarden en het Ottoni koperkwartet een feestelijk concert geven om de concertserie af te sluiten.

error

Deel dit artikel via