Dinsdag 19 september van 18.30 – 21.00 uur: Openingsbijeenkomst CCIV met film en nagesprek “Bardsongs” – oordeel niet te snel over je lot – in het Filmhuis, Brediusweg 1, Bussum. Mooie, diepzinnige verhalen uit India, Mali en Ladakh (Himalaya) in het kader van de Vredesweek. Reservering en betaling via de website van het Filmhuis.

Dinsdag 26 september om 20.00 uur: film The Letter in de Wilhelminakerk. De Groene Golf, een werkgroep binnen de Protestantse Gemeente Bussum die zich inzet voor duurzaamheid, organiseert dit. Deze film is gemaakt op initiatief van Paus Franciscus. Franciscus schreef in 2015 de encycliek ‘Laudato Si’, waarin hij opkomt voor de aarde als ‘ons gemeenschappelijk huis’. Hij verbindt de klimaatproblematiek met het probleem van de armoede en ongelijkheid. De film is Nederlands ondertiteld en duurt 70 minuten, In het nagesprek bespreken we wat ons raakte, wat nieuw was en wat de film kan betekenen voor ons leven en handelen. De kerk is open om 19.30 uur. De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Graag aanmelden via groenegolf@pg-bussum.nl

error

Deel dit artikel via