Minikerkendag was op 5 februari 2023 in de Mariakerk in onze eigen parochie.

Wat een belevenis om in een volle Mariakerk te zitten terwijl het geen Kerstmis is! Blijkbaar is de behoefte aan een oekumenische viering aanwezig. Het was fijn om een aantal parochianen die we al langere tijd niet meer zien, weer in de Mariakerk te zien zitten.

De voorgangers waren Ds. Petra Smit van de Vrije Evangelische Gemeente, Pastoor Carlos Fabril die als gastheer optrad en Ds. Willy Metzger van de Evangelisch-Lutherse Gemeente. Voor Minikerkendag was een gelegenheidskjoor geformeerd onder leiding van KJarin Kuijper-Bouwmeester. 

Mooi waren de liederen en indrukwekkend was de preek van ds. Petra Smit. Zij wist op een bijzondere wijze duidelijk te maken dat al die leden van verschillende geloofsgemeenschappen een grote overeenkomst hebben. En dat is dezelfde God. 

Voor wie het gemist heeft: de viering is gestreamd en de livestream is nog tot en met 4 februari 2024 terug te kijken. Klik op de afbeelding naast de tekst om de videoplayer te activeren.

error

Deel dit artikel via