‘Vrouwen ik nodig jullie uit: praat, laat je stem horen. Ik erken jullie frustratie en ongeduld.’

Uit de toespraak van paus Franciscus bij de opening van de synodale weg op 9 oktober 2021

Tijdens de tweede synode avond in onze parochie is door een van de aanwezigen aandacht gevraagd voor het initiatief van het Netwerk Katholieke Vrouwen met betrekking tot de uitnodiging van de Paus.

De uitnodiging van paus Franciscus speciaal gericht aan vrouwen om haar stem te laten horen op weg naar de bisschoppensynode in 2023 hebben de Nederlandse vrouwen in dank aanvaard. Om in korte tijd zoveel mogelijk vrouwen de gelegenheid te geven om haar bijdrage te geven in de lokale fase van het synodale proces heeft het Netwerk Katholieke Vrouwen gekozen voor een digitale vragenlijst. De reactieperiode liep van 13 januari tot 31 maart 2022.

Het NKV is zeer verrast door het hoge aantal vrouwen dat haar verhaal heeft gedeeld. Hetzij via de digitale route, hetzij door middel van een met de hand ingevuld formulier.

Het NKV, rooms-katholieke vrouwen van Nederland, leveren met deze rapportage onze bijdrage aan het wereldwijde synodale proces. Dit doen zij vanuit onze gerichtheid op Christus, de ware wijnstok (Johannes 15:1-8). Met hun betekenisvolle bloemen en verhalen brengen zij eer aan Hem.

De weerslag van dit project is tot stand gekomen dankzij de veelal belangeloze inzet van velen.

Het hele rapport is hier te openen of door op de afbeelding van het rapport te klikken (hiernaast).

De aanbevelingen uit het rapport staan hieronder weergegeven.

error

Deel dit artikel via