De uitvaartbranche heeft onlangs bekend gemaakt welke (verregaande) maatregelen er genomen zullen worden in verband met het Corona virus. De bisschoppen hebben dezelfde richtlijnen afgegeven.

Belangrijkste aandachtspunt is het aantal personen dat uitvaartplechtigheden in uitvaartcentra, crematoria of begraafplaatsen alleen mogen worden bijgewoond door personen in de 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn (adoptie)ouders, (adoptie)kinderen, (adoptie)ouders van de partner, partner van (adoptie)kinderen.
Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde restricties.

Een zeer ingrijpende maatregel die het onmogelijk maakt dat kleinkinderen, vrienden, buren en andere mensen die hun medeleven willen betuigen aan de familie bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Overwogen kan worden om in betere tijden, als we verlost zijn van de pandemie, in groter verband te herdenken.

Via onderstaande knop is de volledige tekst te lezen van het bericht van de uitvaartbranche.

error

Deel dit artikel via