Dinsdag 10 maart van 20.00 – 22.00 uur: CCIV – lezing over Spinoza. Spreker is Dr. Miriam van Reijen. Locatie: Remonstrantse kerk, Koningslaan 2b, Bussum.

Baruch Spinoza (1632-1677) geldt als een van de meest invloedrijke filosofen uit de Nederlandse geschiedenis en grondlegger en voorloper van de radicale Verlichting. Hij is vooral bekend van twee grote filosofische werken: de Tractatus Theologico-Politicus (1670) – een van de oudste geschriften die voor een vrije meningsuiting pleitte – en zijn magnum opus Ethica (1677, postuum verschenen). Spinoza borduurde onder meer voort op de filosofie van Aristoteles, maar liet zich ook sterk inspireren door denkers als Plato, Descartes, Thomas Hobbes en Hugo de Groot.

Dr. Miriam van Reijen (1946) is afgestudeerd in de sociale filosofie en ethiek (Nijmegen, 1974), en in cultuur- en godsdienstsociologie (Nijmegen, 1983). Zij was tot 2018 bestuurslid van de Vereniging Het Spinozahuis. Zij hield zich al jaren intensief bezig met zijn theorie van de passies en zijn politieke filosofie, waarop zij in 2010 aan de Universiteit van Tilburg promoveerde.  Informatie en opgave via www.cciv.nl of bij de cursusadministratie: de heer B. Budding, tel. 6947051.

 

Vrijdag 13 maart om 14.00 uur:  KBO- ledenmiddag in De Sloep. Onderwerp: Verrassende ontmoetingen in de natuur door Jos Ketelaar.  Voor K.B.O.- leden gratis toegang. Voor belangstellenden € 2,00.

 

Vrijdag 20 maart vanaf 17.00 uur bent u weer van harte welkom om ‘mee te tafelen’ in de Sloep. Stop een goed dichtgeplakte enveloppe met € 10,- (graag gepast) voorzien van naam/namen en telefoonnummer, uiterlijk woensdag 18 maart vóór 12.00 uur in de brievenbus van het Pastoraal Centrum.

Noteer vast in de agenda: zondag 19 april en vrijdag 22 mei.  

Rineke Blaauwgeers; 06-10389740

 

Oorlogsweeskinderen

Zondag 16 februari mochten we uw stuivertjes (en tegenwoordig al lang niet meer alleen maar stuivertjes) in ontvangst nemen. De taarten door Corrie en Jannie zeer zorgvuldig gebakken vonden bij u gretig aftrek. Natuurlijk voor het goede doel: de multifunctionele hal van de Blessed Damian School in Masindi. Zeer waarschijnlijk bent u nieuwsgierig hoeveel geld we over kunnen maken voor dit project. Welnu: € 370,- Heel hartelijk dank daarvoor.

Zondag 28 juni zullen we opnieuw vragen om uw opgespaarde stuivertjes bij ons in te leveren. Kunt u zolang niet wachten of bent u die zondag niet in de gelegenheid, dan kunt u het altijd afgeven bij Corrie van Paridon, Jannie Hagen of Lia van der Flier.

 

Bedevaarten naar Lourdes. De reisorganisatie VNB organiseert reizen naar Lourdes, waar ‘betekenisvol ontmoeten’ centraal staat. Mensen die specifieke zorg nodig hebben, kunnen ook deelnemen. Achter in de kerk liggen folders over de reizen. Contactpersoon is: Hans Hageman, tel. 035 6932275.

error

Deel dit artikel via