Dinsdag 1 oktober en dinsdag 29 oktober van 14.30 – 16.45 uur: Bijbelstudiemiddag.

Met het nieuwe kerkelijk jaar starten ook weer cursussen, koorrepetities en de Bijbelstudiemiddagen. Deze keer beginnen we pas in oktober maar dan komen we eind oktober nog een keer bij elkaar. Voor deze twee middagen bent u natuurlijk weer van harte uitgenodigd. Theo Voorhout heeft aangegeven graag met ons verder te willen gaan en zo verdiepen we ons met elkaar in de Bijbel. Het is iedere keer weer verrassend om te zien hoe de verhalen uit de Bijbel betrekking hebben op de tegenwoordige, onzekere tijd en op onszelf. Vanaf 14.00 uur is er koffie en thee. De bijeenkomst is in de Grote Zaal van het Pastoraal Centrum. Na afloop wordt er weer een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meer informatie: Lia van der Flier, email: lvdflier@hotmail.com tel. 06 15643458.

Dinsdag 8 oktober van 20.00 – 22.00 uur: CCIV-lezing in de Doopsgezinde kerk, Wladimirlaan 10, Bussum. Thema: “Van God los, minder gelovig maar meer op zoek”.    Inleider: Pepijn van Houwelingen, heeft technische bedrijfskunde (Universiteit Twente), Japankunde en (wijsbegeerte van de) economie (Erasmus Universiteit) gestudeerd en voltooide zijn proefschrift over sociaal kapitaal en buurtgroepen in Japan aan de Hiroshima City University. De meerderheid van de bevolking geeft inmiddels te kennen niet religieus te zijn. Steeds minder Nederlanders zijn lid van of bezoeken regelmatig een kerk. Het vertrouwen in kerken is ook aanzienlijk afgenomen. Wat betekent dit voor de toekomst van het christendom in Nederland? Men mag dan wel minder gelovig zijn, men is nog steeds ‘op zoek’ naar betekenis, antwoorden en zingeving. Maar wat is ‘zingeving’? Hoe kijken Nederlanders hier tegen aan? En verschilt dit tussen jongeren en ouderen en gelovigen en niet-gelovigen?

Informatie en opgave via www.cciv.nl of bij de cursusadministratie: de heer B. Budding, tel. 6947051. Toegang € 7,-.

Vrijdag 11 oktober om 14.00 uur: KBO-ledenmiddag in de Sloep. Thema: reisshow Griekenland. Gratis voor KBO/PCOB-leden. Toegang voor belangstellenden € 2,-.

 

 

error

Deel dit artikel via