Op zondag 7 juli werd in de Mariakerk te Bussum een benefietconcert t.b.v. het Steinmeyermuseum in Öttingen (D) gegeven. Dit concert werd verzorgd door Simon Stelling, organist van het Alphense Steinmeyer-orgel in de Adventskerk.

Helaas kon Paul Steinmeyer vanwege zijn gezondheid het concert niet bijwonen. Wel stuurde hij een videoboodschap waarin hij zijn dank voor dit initiatief spraak. De videoboodschap is te vinden op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=zs2Q8WEM06M

Ondanks de finale van de WK Vrouwen in Lyon (F) hebben meer 70 mensen dit prachtige concert, met een zeer gevarieerd programma, bijgewoond. De collecte na afloop heeft een mooi bedrag opgeleverd, dankzij het enthousiaste publiek in de kerk. Verder is er ook door een aantal vrienden van het Steinmeyer-orgel geld gedoneerd. Bij elkaar is € 848,00 ingezameld. Heel hartelijk dank daarvoor!

Hartelijk dank aan het locatieteam van de Mariakerk voor het beschikbaar stellen van de kerk, het Steinmeyer-orgel, voor de pr via de website, het parochieblad “Klankkleur” en “Mariaboodschap”, de mededelingen en voor andere logistieke zaken. Dank aan Simon Stelling voor zijn inspirerende orgelspel. Door zijn repertoirekeuze liet hij de betoverende klanken van dit prachtige orgel horen. Dank ook aan Marcel van Tol voor het maken van de live-opname van het concert. Verder veel dank aan Drukkerij Walden die de posters en banners heeft gesponsord, aan Gerco Schaap van De Orgelvriend en aan www.orgelconcerten.nl. Tenslotte dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd door het delen van berichten en updates op Facebook, per e-mail en via WhatsApp.

De opbrengst van het concert is een bijdrage in de kosten van de dak reparatie van het Steinmeyer-museum. Het wordt vervolgd ..

Lillian Mulder, namens de organisatiecomité

error

Deel dit artikel via