Na de succesvolle inspiratiedagen van 2017 en 2018 organiseren wij op zaterdag 12 oktober weer een Inspiratie dag en blijven we deze keer heel dicht bij het alledaagse.

We willen daarmee instemmen met onze paus Franciscus, die zegt: ‘God kun je nergens ontmoeten als je Hem niet éérst ontmoet in de gekwetste, beledigde en beschadigde mensen (zeg maar alledaagse) die je op je weg door het leven ontmoet.’

 Voor deze dag hebben we een boeiende spreker: Alain Verheij (1989), schrijver, spreker, blogger en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij is theoloog en bijbelwetenschapper en studeerde aan de universiteit van Leiden. Een jaar geleden verscheen zijn boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel’. Verheij is lid van het Theologische Elftal van Trouw en is regelmatig te horen als radiocommentator bij de KRO/NCRV.

 De inspiratie dag is speciaal voor vrijwilligers, pastores, predikanten, bestuurders en andere belangstellenden en wordt georganiseerd door de Vereniging van Pastoraal Werkenden in Noord-Holland.

 Programma voor de dag ziet er als volgt uit:

 10.00 uur: inloop – koffie en thee

10.30 uur: welkom – lied

10.35 uur: inleiding door Alain Verheij

11.30 uur: pauze – koffie en thee

11.45 uur: presentaties – werkwinkels (eerste ronde)

12.30 uur: pauze met eigen lunchpakket (soep, fruit en melk aanwezig)

13.15 uur: presentaties – werkwinkels (tweede ronde)

14.00 uur: viering van Woord en Gebed

14.30 uur: afsluiting van de dag onder het genot van een drankje

 U kunt kiezen uit de volgende presentaties tijdens de werkwinkels:

  • Met Alain Verheij doorpraten over zijn inleiding
  • Zingen met Wilma Wieringa en Felicity Goodwin
  • ‘God vinden in het alledaagse; God vinden in je kerkgemeenschap’ We gaan op zoek naar waar we God vinden (of sporen van God) in ons leven van alledag. Hoe/waar vinden we inspiratie en kracht in een gemeenschap om dat met anderen te delen en het verhaal van God en mensen verder te brengen? We wisselen hoopvolle initiatieven uit. Misschien ook eens bij elkaar kijken? o.l.v. Leo Mesman
  • Shockerende, controversiële en misbruikte Bijbelverhalen: Abraham moet zijn zoon Izaak offeren, van Paulus moeten vrouwen zwijgen. Of toch niet? Wat moet je ermee? o.l.v. Nico Smit.
  • Geen leven zonder – nieuwe – rituelen! Op zoek naar de onmisbaarheid en kracht van oude én nieuwe rituelen voor in de liturgie én het leven van alle dag. o.l.v. Ko Schuurman.
  • In het kielzog van het evangelie o.l.v. Jan Verbruggen met medewerking van Bert Haring (slachtofferhulp) en Anne de Bruin (stille rapers – ziet u ook veel zwerfvuil?)

 We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof.

 De inspiratiedag is in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerweg 267, enkele stappen vanaf het station. De dag begint om 10.00 u en wordt om + 15.30 u afgesloten. Meer informatie vindt u in de folder.

 De kosten à € 7,50 p.p. te voldoen bij binnenkomst; koffie, thee, soep, (karne-)melk en fruit zijn gratis.

 Over deze inspiratiedag vindt u informatie in de folder die wij verspreiden, die u digitaal kunt opvragen bij jcj.verbruggen@quicknet.nl en kunt u vinden bij VPW-info, onder de knop Publicaties.

 Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden: Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans, Nico Smit en Jan Verbruggen