In de maand juli vertrekken weer volle bussen met pelgrims naar Kevelaer. Sommige mensen gaan voor de eerste keer, anderen voor de zoveelste keer, het is een goede traditie geworden. Van harte hopen wij dat ook dit jaar vele mensen met ons meegaan naar Kevelaer, op maandag 29 juli en dinsdag 30 juli. Niet alleen vanuit Amersfoort en omstreken en het Gooi, maar uit alle windstreken komen al tijden mensen naar deze mooie bedevaartplaats.

Een ieder zal zijn of haar eigen redenen hebben om op reis te gaan, maar ik denk dat de persoon van Maria ons allen verbindt. Maria, de moeder van Jezus die voor veel mensen ook een Moeder met een hoofdletter is geworden. De vele kaarsen die in onze kerken worden opgestoken zijn daar stille getuigen van. Achter iedere kaars zit een verhaal, van dankbaarheid, van verdriet, van zorg. Maria straalt, zoals een echte moeder, begrip uit, warmte, het „niet veroordelen”, je mag bij mij zijn zoals je bent. Juist ook op een bedevaart, zo is de ervaring, worden soms verhalen gedeeld waar in het dagelijks leven thuis niet altijd ruimte en aandacht voor is.

Ook dit jaar hebben we weer bruidjes nodig om onze vieringen en processies op te luisteren. Zij worden begeleid door mevr. Wil van Hamersveld, pastoraal werker Antoinette Bottenberg en Klaartje Hadida.

We gaan er weer een mooie en inspirerende bedevaart van maken, en hopelijk gaat u weer opgeladen en bemoedigd naar huis. Heel graag tot in juli!

De bedevaart naar Kevelaer is op maandag 29 juli en dinsdag 30 juli.

Kinderen (bruidjes en misdienaars) tot 15 jaar mogen mee voor € 8,00 p.p. (bus) vanaf 15 jaar € 15,00 p.p. of jullie sluiten je aan bij de fietsbedevaart. De hotels geven flinke kortingen op het verblijf.

Voor informatie en/of inschrijfformulier kunt u contact opnemen met Bernadette Keet, 06-51521221 of bwslkeet@gmail.com