Vanuit de brainstormsessie die we als locatieteam hebben gehad is de idee geopperd om met jongeren, door jongeren en voor jongeren te kijken of het haalbaar is om “the Passion” in een Bussumse- cq Gooise Meren versie uit te voeren.
Daar komt heel veel bij kijken, dus als stip op de horizon zetten we The Passion in 2020. Vanaf nu zullen we regelmatig een oproep doen aan jongeren om zich aan te sluiten.
Vind je het leuk om met muziek bezig te zijn (liedjes uitzoeken die in the Passion passen), te acteren, te regisseren, voor geluid en of video te zorgen of heb je een talent voor het schrijven van teksten, ben je een geboren organisator etc etc reageer dan naar het parochiesecretariaat of naar passion@h-drieeenheid.nl.
Vanuit mijn eigen middelbare schooltijd herinner ik mij dat we met jongeren in 1972 / 1973 gewerkt hebben aan uitvoeringen van Jesus Christ Superstar (Ik mocht daarin o.a. de rol van koning Herodes vertolken). Twee keer in een volle Jozefkerk en nogmaals in theater ’t Spant. Dat waren inspirerende maar vooral leerzame en gezellige bijeenkomsten met een eindresultaat waar we allemaal erg trots op waren.
Van harte hoop ik dat we er in slagen om weer een grote groep jongeren in dit project mogen betrekken. Derhalve een oproep aan alle lezers van de Klankkleur: Ben je iemand die hier geknipt voor is, kent u iemand voor wie dit een uitdaging zou zijn reageer dan naar mij of naar het secretariaat. Het project kan alleen succesvol zijn als er veel mensen deelnemen. Dus denken we aan een oecumenische opzet. Jongeren uit andere kerken zijn ook van harte uitgenodigd om zich te melden.

error

Deel dit artikel via